Een greep uit intuïtief werk:


'Textere'


'Beppe's dream'


'Droomtuin'


'Fakkeldrager'


'Ge-lispel'


'Lichtwezen'


'Bloemrijk'


'Lentedroom'


'Collage textiel boeddha'


'Olifantast'


'De Gevleugelden'


'Oosters Westers uit een kelk'


'Walk in secret garden'

'Plons'


'Uilvrouw'


'Valkenier en eenhoorn'


'Vuurelfen'


'Wachten op nieuw leven'

'Zittende meermin'

Terug naar boven

Een greep uit geometrisch werk:


Mandala: 'Regenboogbrug'


Chakra 1: 'Muladhara'


Chakra 2: 'Swadhistana'


Chakra 3: 'Manipura'


Chakra 4: 'Anahata'


Chakra 5: 'Vishuddi'


Chakra 6: 'Ajna'


Chakra 7: 'Sahasrara'


Mandala:'Paradijsvogels'


Mandala: 'Yantra'


'Gebloemd'


'Ornament'


'Spiegeling'

Terug naar bovenExposities

(Sytske's collectie bestaat momenteel uit ruim 100 werkstukken. Af en toe zijn er exposities van haar tekeningen, schilderijen en textielcollage's. Daarvan maken we dan melding hier op de site.)

*Kulturhus De Spil Tussen nu en eind juli kun je een veelzijdige expositie “Artistiek talenten 3” bekijken in Kulturhus De Spil, Kon. Julianalaan 10, Nieuwleusen. Ik prijs me gelukkig om als een der mede-exposanten uitgenodigd te zijn. Op vrijdag 11 maart om 16.45 uur zal Erica van Lente, burgemeester van de gemeente Dalfsen, de tentoonstelling openen voor het publiek. Maar liefst 30 artistieke talenten uit Nieuwleusen en omstreken exposeren hun kunstwerken in De Spil. Kulturhus De Spil wil met deze expositie laten zien wat er momenteel zoal speelt op creatief- kunstzinnig gebied in Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen.


'Bewegingsvrijheid'


“In dit werkstuk voor een expositie, opgedragen aan het bijzondere thema "75 jaar vrijheid", heb ik getracht dit thema op verschillende niveau's uit te beelden in een combinatie van schilderen, tekenen & collagetechnieken.
De achtergrond heb ik intuïtief geschilderd in verdunde acrylverf op dik vliseline.
De 1e danseres beeldt vrijheid van gedachten uit.
De middelste danseres (geboetseerd in chamotte verstevigd met transparante stofjes & powertex) staat voor letterlijke bewegingsvrijheid die een mens in een vitaal gezond lichaam kan hebben.
De 3e danseres staat voor bewegingsvrijheid die er altijd kan blijven in je herinneringen aan de tijd dat je fysiek nog door het leven dansen kon.....geestelijke (bewegings)vrijheid kan levenslang bij je zijn.
Het getal 5 symboliseert (nummerologisch) o.a. ook vrijheid: er zitten 5 "kwetsbare" zeepbellen in, 5 "kostbare" parels en eveneens 5 vlinders die naast vrijheid ook transformatie symboliseren......ook dié transformatie die de dood van het lichaam teweegbrengen zal.....en waarvoor in oorlogstijd vele (verzets)mensen gekozen hebben juist opdat een ander mens z'n levensdans vervolgen kon. De uiteindelijke gang door de poort naar het licht, symboliseert voor mij deze allerlaatste, aller uiterste keuzevrijheid die een mens kan hebben. En kun je als mens tevoren weten of je daar moedig genoeg voor zult kunnen zijn......???.....
Als besluit: 3 danseressen en 4 vrij zwevende bloemen, maken samen het 'heilige' getal 7."

 


Terug naar boven