Een greep uit intuïtief werk:

Inkeer

'Inkeer'


'Textere'


'Beppe's dream'


'Droomtuin'


'Fakkeldrager'


'Ge-lispel'


'Lichtwezen'


'Bloemrijk'


'Lentedroom'


'Collage textiel boeddha'


'Olifantast'


'De Gevleugelden'


'Oosters Westers uit een kelk'


'Walk in secret garden'

'Plons'


'Uilvrouw'


'Valkenier en eenhoorn'


'Vuurelfen'


'Wachten op nieuw leven'

'Zittende meermin'

Terug naar boven

Een greep uit geometrisch werk:


Mandala: 'Regenboogbrug'


Chakra 1: 'Muladhara'


Chakra 2: 'Swadhistana'


Chakra 3: 'Manipura'


Chakra 4: 'Anahata'


Chakra 5: 'Vishuddi'


Chakra 6: 'Ajna'


Chakra 7: 'Sahasrara'


Mandala:'Paradijsvogels'


Mandala: 'Yantra'


'Gebloemd'


'Ornament'


'Spiegeling'

Terug naar bovenExposities

(Sytske's collectie bestaat momenteel uit ruim 100 werkstukken. Af en toe zijn er exposities van haar tekeningen, schilderijen en textielcollage's. Daarvan maken we dan melding hier op de site.)

* Ommer Kunstweekend

In het weekend van 26 en 27 augustus, van 11 tot 5 uur is op 12 kunstpunten het werk van tientallen kunstenaars te bezichtigen.
Startpunt Molen Konijnenbelt, waar Kunst onder de Wieken huist (Zwolseweg 5 Ommen). Daar liggen ook de flyers van het Ommer Kunst Weekend.
Opening van het Ommer Kunst Weekend wordt op vrijdag 25 augustus om 13 uur verricht door wethouder Alice van den Nieuwboer.

Kom je ook?

Je kunt mij (Sytske) vinden op Kunstpunt nr. 3 op het terrein van Bard Peskens
Dit is op ongeveer 15 min loopafstand van het station.  Als je lopend of fietsend komt: ingang Bergpad 2. (achter restaurant/ijssalon Ekkelenkamp). Kom je per auto dan via ingang Wilhelminastraat 6a.
Van harte welkom allemaal, ik hoop op vele fijne ontmoetingen!

*De huidige, gezamenlijke expositie die al sinds begin mei in de Trefkoele, Ruigedoornstraat. Dalfsen te zien was, blijft nog tot 1 september te bewonderen.


'Bewegingsvrijheid'


“In dit werkstuk voor een expositie, opgedragen aan het bijzondere thema "75 jaar vrijheid", heb ik getracht dit thema op verschillende niveau's uit te beelden in een combinatie van schilderen, tekenen & collagetechnieken.
De achtergrond heb ik intuïtief geschilderd in verdunde acrylverf op dik vliseline.
De 1e danseres beeldt vrijheid van gedachten uit.
De middelste danseres (geboetseerd in chamotte verstevigd met transparante stofjes & powertex) staat voor letterlijke bewegingsvrijheid die een mens in een vitaal gezond lichaam kan hebben.
De 3e danseres staat voor bewegingsvrijheid die er altijd kan blijven in je herinneringen aan de tijd dat je fysiek nog door het leven dansen kon.....geestelijke (bewegings)vrijheid kan levenslang bij je zijn.
Het getal 5 symboliseert (nummerologisch) o.a. ook vrijheid: er zitten 5 "kwetsbare" zeepbellen in, 5 "kostbare" parels en eveneens 5 vlinders die naast vrijheid ook transformatie symboliseren......ook dié transformatie die de dood van het lichaam teweegbrengen zal.....en waarvoor in oorlogstijd vele (verzets)mensen gekozen hebben juist opdat een ander mens z'n levensdans vervolgen kon. De uiteindelijke gang door de poort naar het licht, symboliseert voor mij deze allerlaatste, aller uiterste keuzevrijheid die een mens kan hebben. En kun je als mens tevoren weten of je daar moedig genoeg voor zult kunnen zijn......???.....
Als besluit: 3 danseressen en 4 vrij zwevende bloemen, maken samen het 'heilige' getal 7."

 


Terug naar boven