Een greep uit intuïtief werk:


'Textere'


'Beppe's dream'


'Droomtuin'


'Fakkeldrager'


'Ge-lispel'


'Lichtwezen'


'Bloemrijk'


'Lentedroom'


'Collage textiel boeddha'


'Olifantast'


'De Gevleugelden'


'Oosters Westers uit een kelk'


'Walk in secret garden'

'Plons'


'Uilvrouw'


'Valkenier en eenhoorn'


'Vuurelfen'


'Wachten op nieuw leven'

'Zittende meermin'

Terug naar boven

Een greep uit geometrisch werk:


Mandala: 'Regenboogbrug'


Chakra 1: 'Muladhara'


Chakra 2: 'Swadhistana'


Chakra 3: 'Manipura'


Chakra 4: 'Anahata'


Chakra 5: 'Vishuddi'


Chakra 6: 'Ajna'


Chakra 7: 'Sahasrara'


Mandala:'Paradijsvogels'


Mandala: 'Yantra'


'Gebloemd'


'Ornament'


'Spiegeling'

Terug naar bovenExposities

(Sytske's collectie bestaat momenteel uit ruim 100 werkstukken. Af en toe zijn er exposities van haar tekeningen, schilderijen en textielcollage's. Daarvan maken we dan melding hier op de site.)

- In het kader van 75 jaar bevrijding was er in de Reestkamer speciaal hiervoor gemaakt werk van Sytske en andere kunstenaars te zien met het thema 'Vrijheid'.
Hieronder
een foto en uitleg van het Sytske's bijdrage aan deze groepsexpositie:

"Het thema van de opdracht aan alle deelnemers was: “Maak iets vanuit het begrip “Vrijheid” in de breedste betekenis van dit woord. En hier heb ik vanuit mijn beleving, op onderstaande manier geprobeerd vorm aan te geven.

'Bewegingsvrijheid'


De begeleidende tekst voor in het gezamenlijke fotoboek wat gemaakt is ter inzage voor de bezoekers:

“In mijn werkstuk voor deze expositie, opgedragen aan het bijzondere thema "75 jaar vrijheid", heb ik getracht dit thema op verschillende niveau's uit te beelden in een combinatie van schilderen, tekenen & collagetechnieken.
De achtergrond heb ik intuïtief geschilderd in verdunde acrylverf op dik vliseline.
De 1e danseres beeldt vrijheid van gedachten uit.
De middelste danseres (geboetseerd in chamotte verstevigd met transparante stofjes & powertex) staat voor letterlijke bewegingsvrijheid die een mens in een vitaal gezond lichaam kan hebben.
De 3e danseres staat voor bewegingsvrijheid die er altijd kan blijven in je herinneringen aan de tijd dat je fysiek nog door het leven dansen kon.....geestelijke (bewegings)vrijheid kan levenslang bij je zijn.
Het getal 5 symboliseert (nummerologisch) o.a. ook vrijheid: er zitten 5 "kwetsbare" zeepbellen in, 5 "kostbare" parels en eveneens 5 vlinders die naast vrijheid ook transformatie symboliseren......ook dié transformatie die de dood van het lichaam teweegbrengen zal.....en waarvoor in oorlogstijd vele (verzets)mensen gekozen hebben juist opdat een ander mens z'n levensdans vervolgen kon. De uiteindelijke gang door de poort naar het licht, symboliseert voor mij deze allerlaatste, aller uiterste keuzevrijheid die een mens kan hebben. En kun je als mens tevoren weten of je daar moedig genoeg voor zult kunnen zijn......???.....
Als besluit: 3 danseressen en 4 vrij zwevende bloemen, maken samen het 'heilige' getal 7."

 


Terug naar boven