Sytske Nijland-Wijnterp, gediplomeerd tekentherapeute en lid van Stichting Vechtdalkunsten:

"Mijn naam is Sytske Nijland-Wijnterp, ik ben geboren in 1953. Mijn wortels en mijn eerste taal zijn Fries, doch ik groeide op in het mooie Twente.

Aanvankelijk werd ik kleuterleidster, later volledig bevoegd onderwijzeres. Na in het regulier kleuteronderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik lesgegeven aan kinderen en jonge mensen met een verstandelijke handicap. Ik ben gehuwd en heb twee, inmiddels volwassen, kinderen.

Van jongs af aan voelde ik me verbonden met de natuur, spiritualiteit en kunst. En geboeid door de onderlinge relatie tussen klank, kleur en zinvolle vormen.

Na het behalen van het diploma tot tekentherapeut aan het instituut voor klank en vorm, heb ik sinds 1990, van mijn interesse, mijn beroep kunnen maken. Aanvankelijk in de binnenstad van Zwolle, vanaf 1999 op Boerderij 'Werdandit' en sinds 2018 in het pittoreske Ommen.
Vanwege gezondheid en pensioenering, ben ik gestopt met mijn tekenpraktijk, en bied geen nieuw cursusprogramma meer aan. Maar omdat ik het nog niet helemáál kan laten, is er af en toe nog gelegenheid tot het volgen van een korte cursus of workshop, alléén op aanvraag.

Met veel plezier werk ik met volwassenen én… met het kind in henzelf. Vol respect en verwondering, mag ik er getuige van zijn, hoe mensen naast hun jachtige - soms overvol geplande, soms juist als te leeg ervaren - leven, al kleurend, tekenend en schilderend, ook een ándere weg ontdekken: een die naar de eigen binnenwereld leidt, waar een wondere wereld aan creatieve, zelf-helende krachten blijkt te liggen.

Gelegen in ambt Ommen, temidden van boom, plant en dier, is Atelier Werdandit Ommen een inspirerende plek hiervoor."

Met vriendelijke groet en glimlach,

Sytske


Achter het prieel